Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Ad poslední 3 řádky:

Pavle, byla to i Vaše volba, zda zůstanete v diskusi. Šlo o to leccos skousnout. Dal jste přednost boji, který dopadl, jak dopadl.

0 0
možnosti
DM

Jsem se polekala, že se Vám nebudu zdát normální :-)

1 0
možnosti
JM

Normalita či nenormalita není nic o odsuzování, nic o citech. Je to jen o tom, jestli něco vyhovuje nebo nevyhovuje nějaké normě, tedy nějakému obecnému požadavku.

0 1
možnosti
MP

Jistě – homosexualita je normou homosexuálů, podobně jako je normou zlodějů krást a normou vrahů vraždit. Připomíná mi to floskuli „každý má svou pravdu“ – jenže pak pojem pravda ztrácí svůj význam a stává se bezobsažnou floskulí, stejně jako v případě homosexuality slovo norma. Můžeme mluvit o tom, že je běžná, že je rozšířená, ale norma to není.

3 0
možnosti
AJ

Ano, homosexualita patří k lidstvu, ale je to slepá ulička....:-/

12 1
možnosti
RH

Nakonec to vždycky skončí u relativizace pojmů. Pokud je normální vše, co nás obklopuje, pak je normální ubližovat dětem, krást nebo brát drogy. Pokud ovšem zpochybňujete jakýkoli obsah toho pojmu, pak by vám nemělo vadit, že ho někdo nějak používá. Nemyslím si, že by bylo něco špatného na tom mít homosexuální orientaci nebo jakoukoli jinou, ale není to normální v běžném smyslu slova.

7 9
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS