Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naše děti mají tzv. tvrdou výchovu....od ostatních dětí se neliší v ničem...leda, že je chválí za hezké chování např. v restauraci. Kreativitu to v nich kupodivu neubilo...dítě potřebuke mantinely neb neumí ještě vyhodnotit důležitost azávažnost věcí a situací kolem sebe, stejně jako studentovi čehokolo pomáhají tzv. modelové situace....jsou pro děti takovými model. sit. právě pravidla a příklady od rodičů...a patří k nim jak kladné tak záporné podněty

6 0
možnosti

P75a92v36e55l 97S69y11c60h90a

15. 2. 2013 11:04

Pane Volko, kde berete tu jistotu źe se od ostatních dětí nijak neliší. Pohledem rodiče třeba ne, pohledem psychologo možná ano možná ne a co teprve poledem někoho kdo by měl opravdu dokonalé poznání o chování lidí? Že něco nevidíme neznamená že to neexistuje. Já jen hovořím pohledem člověka co se snaží rozkrývat jisté vzorce dospělých a při jejich rozkrytí dojde třeba až někam k výchově před 30 lety. Modelové situace pro studenta je jen hra. Pro dítě je rodinné prostředí ta vlastní škola, ne hra. Dítě má v mnoha situacích o světě nějakou představu a při interakci se světem se něco dozvídá. Rodiče mu tvrdí něco jiného. A co teď? Čemu má věřit? Ve spoustě případů je analogie mezi naučeným pravidlem a pravidlem získaným vlastním pozorováním světa takový rozdíl jako mezi našprtaným postupem a pochopením tématu. Nic víc netvrdím, než jen to že tomuto mám důvod věřit a taky mám důvod věřit že spousta lidí to ignoruje...

1 5
možnosti
Foto

pane Sycho, podívat se na diskuzi bych, myslím, zvládla... ale nechce se mi. není to pro mě důležité. pokud zde prezentujete své názory, musíte počítat s tím, že se svými názory budete čtenáři konfrontován vy osobně. já se taky vzteky nepřeskočím, když mi někdo napíše v diskuzi, že jsem pipka, která neví nic. a je to útok evidentně pouze proti mé osobě... nehodlám zde diskutovat s "názorem", ale s vámi, jenom to jsem tím komentářem chtěla říct :-)

to, že moje příjmení opět píšete špatně, už rozebírat nebudu. to jsme si vysvětlili už u paní Medkové a zbytečně bych se opakovala ;-)

6 0
možnosti

A víte, že takhle ucelené to není špatné? S řadou postřehů opravdu souhlasím. Možná je lepší takto napsat blog, než se mydlit "ad hominem" - někdy mám totiž pocit, jako by Vám nešlo ani tak o věc, jako spíš o provokaci protistrany.

Škoda, že jste poměrně věcný článek uzemnil na závěr šťouchem do Ivany Vavřinové. Ivana je skvělá ženská a pokud proti Vám vystartovala, obávám se, že moje důvěra je na její straně, ačkoli nevím o co šlo.

5 1
možnosti

Jo, pardon, píšete o paní Vavřínové, tak tu neznám.

.

Jinak byhc příště doporučovala, pokud chcete věcnou diskusi, začít u sebe a vynechat úvod, PS a vzkaz - ano jedno věcné není.

5 1
možnosti

Jen tak pro zajímavost. V níže uvedeném blogu paní Benešové,je možnost se seznámit s názory na výchovu jiného "kouče". Kde se stala chyba,že se dva profesní kolegové a odborníci neshodnou? Nebo jsou názory pana Wingeta taky pouhou žumpou?

3 1
možnosti

Tady si pane teoretiku počtěte, jak to také (často) chodí v čekárnách před dětskými ordinacemi:

http://radio.blog.idnes.cz/c/321170/Jak-zkrotit-haj-deti-aneb-KLID-MAMINKO.html ;-)

6 0
možnosti

No vida. A leckde můžeme být i ve shodě.

0 1
možnosti

Mily pane kouci, zadna zumpa v one diskusi nebyla (jen si par lidi vymenilo nazory a asi se vas dotklo, ze vam nekdo rekl, ze jste svobodny a bezdetny - zumpa?) a nevim, proc o vsem pisete clanek, kdyz uz vse bylo receno v diskusi, opakujete to same, Milgram, you tube a vase nevychova rozvoj. Vy mate pocit, ze lide chteji poslusne deti, male zombie, ktere jsou bitim zlomeny a budou se chovat dle predstavy rodicu. Jenze o tom rec nebyla. Jiste, jsou taci, kteri deti biji az moc, porad, za vse mozne a chteji male tvorecky jako na baterky, ktere budou poslouchat presne co a jak. Ale jini rodice chteji vychovat (ano, vychovat, deti se vychovavaji, pes se trenuje) slusne lidi, kteri maji empatii vuci okoli, kteri nejsou sobci a v ramci te vychovy oni rodice chapou, ze deti nejsou poslusne male zombie, ale deti. Deti, ktere testuji hranice, ktere zkousi, ktere objevuji a ktere zlobi. Protoze to vse patri k detstvi. Milujici rodic netresta deti za spatne znamky, ale snazi se dite doucit latku ci najmout nekoho, kdo diteti pomuze. Odstrani pricinu, ne ze mlati nasledek.

Vas priklad s ridicskym prukazem je zcela nepouzitelny.

Ano, to ze NEMATE vlastni deti, vas ochuzuje o praxi. Praxi, kterou nemuzete srovnavat s tim byt ucitelem ci jakysi kouc.

Rodic, ktery dite skutecne miluje, mu da nejen lasku, ale i lekce v zivote. A obcas v uceni se onem lekcim, muze dite byt i trestano fyzicky. To vsak neznamena, ze fyzicky trest se rovna tyrani. To vidi jen ti, kteri radi kazou vodu a piji vino.

6 0
možnosti

P52a73v48e83l 36S30y28c70h69a

14. 2. 2013 16:24

ne paní Watson, mě se názory pod jistou provní dotknout nemohou, pouze na ně reaguju nezájmem v pokračování další diskuze. Jinak myšlenku o rodiči a dítěti vzhledem k prospěchu nebudu nijak komentovat, to by bylo na dlouho, a nejsem si jistý jestli sem ještě zavítáte. závěrečný odstavec bych si dovolil nekomentovat i kdybyste se zde ještě ukázala:)

0 6
možnosti

Kladem Vašeho blogu pane Sycha je to,že jsem si našel blog paní Medkové a dal jí karmu. :-) Nahlídl jsem i do diskuze a žádnou mimořádnou žumpu jsem tam neviděl,pouze standartní diskusi na Idnes s občasným psychotikem,nebo trollem. Neměl jste utíkat,spíš pozorně číst,protože pokud se stanete rodičem,brzo zjistíte,že ani na PF Vás nenaučili všechno,věřte mi.

Pak to máte trošku zmatený: Právě tím,že děti vychovávám tak je učím,že život nám přináší různé hranice a meze,že mají své limity. Pokud je na to nepřipravím potom, se v dospělosti při první překážce začnou hroutit. Jako odborník,už jste nejspíš narazil na to,že psychická odolnost mladé generace se snižuje a právě nejvíc v zemích s ultraliberální výchovou. Pravda pak se uživí víc psychologů a koučů.

Ano na rodičovství není řidičák,ale jsme (tedy většina) vybaveni rodičovským instiktem,láskou. s kterou a s troškou zdravého rozumu,v drtivé většině bez žádného pedagogického vzdělání,své děti vychováváme,připravujeme je na život,již tisíce let. A kupodivu asi dobře,jinak by jsme tu nebyli. A proto si nemyslím,že má tradice nulovou vypovídající hodnotu.

Jinak,přiměřený tělesný trest by se měl užívat v opravdu vyjjimečných případech,s vědomím,ze většinou je to i selhání mé,jako rodiče.

8 1
možnosti

P28a51v76e10l 18S75y31c24h72a

14. 2. 2013 16:29

na PF mě naučili velmi málo, to není otázka toho jestli vám věřím nebo ne.

odstavec dva - víte jak funguje koučing? proč pro vás absence tělesných trestů znamená ultraliberální výchovu? pokud z tohoto omylu budete vycházet, nedobereme se nikam...

"Ano na rodičovství není řidičák,ale jsme (tedy většina) vybaveni rodičovským instiktem,láskou. s kterou a s troškou zdravého rozumu,v drtivé většině bez žádného pedagogického vzdělání,své děti vychováváme,připravujeme je na život,již tisíce let."

ano, to je základní omyl kterým se ohání kde kdo. DOba se mění, potřeby se mění, ale nám stačí tradice:)

doporučuju:

http://www.youtube.com/watch?v=YmwwrGV_aiE tradice má vypovídající hodnotu v neměnném prostředí. Ne v tom našem, v poslední době ultradynamickém...

1 5
možnosti
Foto

Ale stejně Vám děkuju za reklamuR^ (už se citují moje blogy...to si za chvíli budu moci tykat i s panem Matějkou;-D)

9 1
možnosti

Take mam ten pocit;-D

No, hlavne ze ten kouc (nejlepsi je sexualni koucerka Gaia Poupetova), deti nema a prirovnava k ridicaku. Ridicak je manual a muzete naucit nekoho ridit za hodinu, ale to neznamena, ze bude ridit spravne na silnici a bude znat pravidla. U rodicovstvi jsou situace nepredvidatelne, kazde dite je jine, kazda kultura a je tisic moznosti. U aut je to na stejne brdo, da se pocitat s x modelovymi situacemi, ridicak neznamena, ze je dotycny zvladne.

6 0
možnosti

Pravděpodobně je nás víc, kdo máme ten palčivý pocit, že je něco v nepořádku.Jak jen definovat, co je špatně? Inu, společnost považuje každé dítěza nesamostatného, zcela neschopného a sebemenší zodpovědnosti nezpůsobiléhokreténa. Je třeba ho chránit před ostatními členy společnosti, předjejich aktivitami, před realitou, před důsledky vlastních činů, před nímsamým.

A z tohoto titulu se nebohé průměrné dítě stává finitním argumentempro prosazení zhovadilostí, vedoucích k deformaci životního prostoru celéspolečnosti. Ergo celá společnost se sune k okraji propasti, ve které budouvšichni její členové nuceni žít podle pravidel dětského světa, nikoli dětinuceny učit se přizpůsobit světu dospělých, jak tomu přirozeně bylo užod počátku lidské existence.....Pak je tu něco, co mne osobně vytáčí do běla každou neděli. Když vezusvého psa na cvičák, musím projet zónou, kde je rychlost omezena na 30km/h z důvodu blízké školy. Je to pod kopcem a je to pořádná pruda. V neděliodpoledne, kdy žádné dítě nehrozí v okolí půl kilometru, se tam plazí jednoauto za druhým, protože někdo na dopravním odboru nejspíš prohlásil, žepro naše drahoušky není nic dost dobré. U jiné školy v témže městě pakvyrašilo v jedné ulici asi pět párů retardérů. Děti chodí do školy všehovšudysnad jen něco málo přes polovinu dní v roce, navíc jejich výskyt je omezenasi na tři hodinové intervaly během pracovního dne. A přesto každý, kdoulicí projíždí, musí v každou sekundu roku (včetně letních prázdnin) pětkrátzpomalit a desetkrát drncnout.

To jsou úryvky z tohoto článku:http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006061302

Možná by neškodilo abyste si ho přečetl. Pak možná přijdete na to, proč lidi nemaj chuť se podřizovat nevychovaným fakanům.

9 1
možnosti
Foto

N35e82l96a 54P93a13l32o11v53á

10. 2. 2013 16:04

K tomu si přidej například zapalovače, které jsou primárně určeny pro dospělé, ale co když si je dítě bude CHTÍT vzít? Co když si s nimi bude chtít hrát? Co když neposlechne rodiče, že se na to nesahá? Šup tam dětskou pojistku!;-D

Teď ještě jak udělat sirky, aby nehořely...

9 1
možnosti

děsivé --- teoretické předpoklady v ideálním prostředí s ideálními dětmi = rozvíjí další teoretici bez praxe a někteří to bohužel zkouší praktikovat i na děti...;-(. Dítěti běžícímu pod kola auta nasekám pořádně na zadek protože ho miluji a je lepší že ho bolí zadek, než přejeté tělo. Pokud má talent na cokoli a baví ho to, budu ho nutit trénovat i ve chvíli kdy by si raději hrálo ( samozřejmě přiměřeně) ...

11 1
možnosti

Přesně to jsem měla na mysli. Dodnes si pamatuji, jak asi dvouletá dcerka vlítla do silnice. Byla zima, byla obalená "jak pumpa" všem těmi kombinézami a šálami), tak ji naštěstí ono "nasekání" nebolelo. Ale být to v létě, dostala by úplně stejně. Už to pak nikdy neudělala...(narozdíl od jiných blbostí :-) )

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS